مزایا و معایب دورکاری برای تولیدکنندگان محتوا

مزایا و معایب دورکاری برای تولیدکنندگان محتوا

شنبه

کارفرما: «یه کار فورس داریم، ۵ تا مقاله می‌خوایم، می‌تونی انجامش بدی؟»

کارمند: «اوکی، بفرسید تا فردا براتون آمادش می‌کنم. عکساش رنگی باشه یا سیاه سفید؟»

کارفرما: «رنگی»

یکشنبه

کارفرما: «خوبه اما از مقاله آخری خوشم نیومد. می‌تونی مثه مقاله وبسایت فلانی درش بیاری؟»

کارمند: «وقتی زمان نداشتم، خلاقیت اومد پایین، دوباره روش کار می‌کنم، می‌فرستم.»

دوشنبه

کارمند: «مقاله آخر خدمت شما.»

کارفرما: «به به، چه قدر خوبه که صبحمو با این مقاله شروع کنم.»

کارمند: «خوب شده؟»

کارفرما: «آره من از همه کارهای تو خوشم اومد غیر از اونی که هفته پیش فرستاده بودی.»

کارمند: «شما لطف دارید، پس بذارمش تو وبسایت؟»

کارفرما: «صبر کن بهت می‌گم.»

چهارشنبه

کارمند: «سلام، اوضاع خوبه؟ کاره مگه فورس نبود؟»

کارفرما: «فقط مقاله دومیه خوب بود، بقیش اصلا خوب نیست. باید عکساشم سیاه‌سفید بشه، لحنشم خیلی خودمونی شده و…»

کارمند: «خودتون گفتید مثه وبسایت فلانی باشه.»

کارفرما: «نه تو درست متوجه حرف من نشدی. حالا تو یه بار همه رو از اول بنویس برام بفرست، یه چند تا نمونه دیگه هم برات می‌فرستم، متوجه بشی.»

رواج دورکاری

کار از راه دور می‌تواند باعث صرفه‌جویی در هزینه کسب‌وکارها شود اما معایب خود را نیز به همراه دارد. دورکاری ایده جدیدی نیست. بسیاری از شرکت‌ها از قبل، اهداف بلندمدتی برای راه‌اندازی چنین شغل‌هایی داشتند، اما شیوع بیماری کرونا این روند را تسریع کرد.

واکسیناسیون گسترده و کاهش مبتلایان باعث شد اوضاع تقریبا به روال گذشته برگردد اما بسیاری از مردم خواستار دورکاری (حداقل به صورت پاره‌وقت) بودند.

با این وجود، اکثر تولیدکنندگان محتوا به محیط کار برنگشتند بنابراین تصمیم گرفتیم این‌ بار مزایا و معایب دورکاری را با هم بررسی کنیم؛

 

در کنار خانواده بودن

۸ ساعت یا بیشتر کار کردن در روز زمان کمی برای خانواده باقی می‌گذارد. کار از خانه، رفت‌وآمدهای طولانی را حذف می‌کند و در روزهایی که کارمندان ملزم به شرکت در جلسات ویدیویی نیستند، می‌توانند هر طور که بخواهند لباس بپوشند حتی پیژامه. این احساس راحتی بیشتر و تعادل بهتر کار و زندگی موجب استرس کمتر می‌شود.

 

افزایش بهره‌وری

براساس گزارش Great Place to Work، کارمندان در حین کار از راه دور در مقایسه با یک دفتر کار پایدار بهره‌وری بیشتری دارند. دلیل عمده آن، حذف رفت و آمدهای روزانه و جلسات طولانی‌مدت حضوری بود.

 

انعطاف‌پذیری

دورکاری به این معنی است که کارمندان می‌توانند از هر کجا کار کنند. ساعات کاری انعطاف‌پذیر می‌تواند موهبتی برای کسانی باشد که بچه‌های خردسال دارند. این آزادی برای شرکت‌هایی که به دنبال افزایش ساعات کاری خود با کارکنان محدود هستند بسیار ارزشمند است.

 

حواس‌پرتی

حواس‌پرتی زیادی در خانه وجود دارد که می‌تواند تمرکز یک محتواکار را روی کارش کم کند. جیغ زدن کودکان، به صدا‌‌ درآمدن زنگ در، پارس کردن سگ‌ها و… می‌تواند تمرکز را بر هم زند. بنابراین برای دورکاری از خانه، داشتن یک فضای کاری اختصاصی ضروریست. حتی اگر خانه کوچکی دارید سعی کنید گوشه خاصی را برای این کار در نظر بگیرید.

 

انزوا

کار از راه دور، به ویژه برای کسانی که تنها زندگی می‌کنند، می‌تواند منجر به احساس تنهایی و انزوا شود. نویسندگی یک نبرد تک نفره است اما حتی اگر دفتری در یک ساختمان اداری داشته باشید، در طول روز دیگران را در راهرو، آسانسور و پارکینگ می‌بینید و در هنگام رفت‌وآمد به محل کار و ناهار با مردم در پمپ بنزین‌ها، کافی‌شاپ‌ها، رستوران‌ها و… تعامل می‌کنید. این دسته ارتباطات به خلاقیت در تولید محتوا نیز کمک شایانی می‌کند.

اما کسانی که از خانه کار می‌کنند تعاملات اجتماعی زیادی را از دست می‌دهند و به سمت افسردگی کشیده می‌شوند.

 

از دست دادن تعادل کار و زندگی

اگر مواظب نباشید، کار بیشتر و بیشتر وارد زندگی شخصی‌تان می‌شود و تعادل از بین می‌برد. به‌خصوص کارشناسان شبکه‌های اجتماعی به راحتی در این تله می‌افتند؛ وقتی کسی به اینستاگرام سر می‌زند، از روی تفریح و کنجکاویست اما وقتی یک کارشناس شبکه‌های اجتماعی این کار را می‌کند، ناگهان خود را درگیر تحلیل عملکرد کاربران و چیدن استراتژی جدید می‌یابد.

این روند می‌تواند با کارهای کوچک و ساده شروع شود، اما کم کم مرز بین زمان کار و استراحت از بین می‌رود و منجر به فرسودگی شغلی و کاهش روحیه می‌شود.

 

سردرگمی

هیچ‌چیز بدتر از آن نیست که مدیر شما نداند دقیقا چه چیزی از شما می‌خواهد.

این مشکل معمولا سر راه گرافیست‌ها قرار می‌گیرد چون بسیاری از مفاهیم بصری، در قالب کلمات نمی‌گنجند.

فرقی ندارد در خانه کار می‌کنید یا در اداره، همیشه این امکان وجود دارد که مافوق شما دستورات متناقضی صادر کند اما در کار از راه دور اوضاع پیچیده‌تر و سوتفاهم‌ها بیشتر می‌شود.

با افزایش جلسات آنلاین و مکتوب شدن و به امضا درآمدن دستور کارها، می‌توان تا حدی این دسته از مشکلات را کنترل کرد.

 

افزایش جلسات

هنگامی که کارمندان یک شرکت پراکنده شده‌اند، رهبر گروه می‌خواهد تا حدودی آن‌ها را تحت نظر داشته باشد، اما دورکاری به این معناست که مدیران دیگر نمی‌توانند برای بررسی کارمندان خود در سراسر دفتر قدم بزنند.

بنابراین جلسات مجازی طولانی و زیادی برگزار می‌کنند که اغلب باعث خستگی و ناامیدی کارمندان می‌شود.

 

عدم دسترسی به اینترنت پرسرعت و پایدار

گذشته از قطع برق و اینترنت، سرعت و قابلیت اطمینان اتصالات در طول روز متفاوت است. همچنین کیفیت خدمات اینترنتی، بسته به نقطه جغرافیایی، متفاوت است.

این مشکل نه تنها در ایران بلکه در کشورهای توسعه‌یافته نیز وجود دارد.

 

عدم دسترسی به تجهیزات استودیویی و کارشناسان فنی

شرکت‌ها برای تولیدکنندگان محتوای ویدیویی و صوتی، تجهیزات گران‌قیمتی را فراهم می‌کنند تا کیفیت کار تا حد ممکن بالا رود اما در خانه این امکانات موجود نیست.

حتی اگر به این تجهیزات دسترسی داشته باشیم، کار کردن با بسیاری از آن‌ها، آسان نیست و نیاز به دانش فنی دارد.

 

سخن پایانی

دورکاری برای محتواکاران چالش‌های زیادی در پی دارد اما اگر از قبل به مزایا و معایب آن آگاه باشید، موجب اتخاذ تصمیمات عاقلانه‌تری می‌شود.

 

باتشکر از فیروزه خیرمند

منابع:

techtarget.com

streamingmedia.com

 

دیدگاه‌ها ۱